Een relatie hebben kan vaak leuk zijn, maar kan ook problemen met zich mee brengen. Vooral als je getrouwd hebt en kinderen hebt kan er veel mis gaan en veel problemen komen. Deze problemen kunnen erger worden en kan er soms niks anders opzitten dan uit elkaar gaan. Toch ben je nog getrouwd en wil je een scheiding zodat je verder kan met je leven. Dit betekent dat je niet meer getrouwd bent en sommige mensen vinden dit een naar idee. Zo kan je voor een andere methode kiezen waarbij je gehuwd blijft, maar wel uit elkaar gaat. Deze methode heet scheiden van tafel en bed en bij deze methode ga je uit elkaar. Hierbij wordt er wel gekeken naar dezelfde regels als met een scheiding en worden er afspraken gemaakt. Echter blijf je nog wel gehuwd en kan je altijd nog terug bij elkaar komen zonder opnieuw te trouwen. Bij de methode scheiden van tafel en bed heb je wel een scheidingsadvocaat nodig die je kan helpen. Zo weet hij precies welke regels je moet opzetten en wat de wettelijke regels zijn hierbij. Ook moet je het officieel laten tekenen dat je wilt scheiden van tafel en bed. Daarnaast is dit ook een goede methode als je samen bijvoorbeeld een huis hebt of een bedrijf.

Familierecht

Er zijn veel problemen die komen kijken als jij gaat scheiden van je partner. Zo kan je ruzie krijgen over bepaalde onderwerpen of regels. Dit kan bijvoorbeeld gaan over geld, maar ook over de kindregelingen van je kinderen. Zo kan het soms verstandig zijn om een advocaat familierecht in te schakelen die je hiermee goed kan helpen. Zo weten deze precies wat er moet gebeuren en kan je veel ondersteuning krijgen van deze advocaat. Op het internet kan je hier ook veel meer informatie over vinden en kan je een advocaat vinden die ook goed bij je past en je goed kan helpen. Ook als je een dagvaarding krijgt van je partner om voor de rechter te verschijnen is het verstandig om een familierecht advocaat mee te nemen.

Pro deo advocaat

Een advocaat nemen kan soms heel duur zijn en veel mensen hebben hier geen geld voor. Zo kan je kijken naar een andere optie en kun je bijvoorbeeld een pro deo advocaat nemen. Deze advocaat wordt gedeeltelijk vergoed door de staat en moet je zelf ook nog een beetje betalen. Je kan hiervoor een aanvraag plaatsen en moet je bijvoorbeeld je inkomen laten zien en moet je jouw probleem omschrijven. Zo kan het zijn dat je een pro deo advocaat krijgt en deze kan je goed helpen tegen een kleine vergoeding. Ook kan het zijn dat je aanvraag wordt afgewezen en kan dit komen doordat je een te hoog inkomen hebt.